Hladiny vodních toků na Jesenicku se vrátily k normálu

Hladiny vodních toků na Jesenicku v noci klesly na obvyklou úroveň a na žádném místě už neplatí povodňový stupeň, vyplývá z informací Českého hydrometeorologického ústavu. V úterý 1. září odpoledne kvůli vydatnému dešti začaly hladiny tamních říček stoupat. Na Černém potoce ve Velké Kraši večer platil druhý stupeň povodňové aktivity, který značí pohotovost. Na první stupeň se dostala také říčka Bělá v Mikulovích a Vidnavka ve Vidnavě. Večer ale přestalo pršet a situace se postupně zklidnila.

V několika obcích na Jesenicku zasahovali v úterý večer hasiči. Místa, kde hrozilo nebezpečí, preventivně kontrolovali a pročišťovali odtoky ke kanalizacím či odstraňovali jiné naplaveniny. Například v Písečné voda z polí ohrožovala domácnosti, hasiči tam proto vybudovali hráze z pytlů s pískem. Ve Staré Červené Vodě se voda přelila u právě rekonstruovaného mostu, i tam hasiči situaci monitorovali.

Varování před záplavami stále platí v několika regionech Vysočiny, východních Čech, jižní Moravy a Olomouckého kraje, a to až do dnešního poledne.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Auto _ Kubíček