Josef Ťulpík: Jeseníky jsou mým domovem

Šumpersko bude mít letos na kandidátce Občanské demokratické strany pro volby do Zastupitelstva Olomouckého kraje silnou osobnost. Na předním místě kandidátky se objeví podnikatel a komunální politik z Bludova Josef Ťulpík.

Jesenický patriot 

Josef Ťulpík vyrostl v Jeseníkách, kde také prožil většinu svého života. Od roku 1995 žije v Bludově, kde vlastní pěstitelskou palírnu. O deset let později začal v Písečné na Jesenicku vyrábět dopravní techniku pro zemědělství a traktorové nosiče kontejnerů. V podnikání je mimořádně úspěšný. Jeho firma WTC Písečná zaměstnává 50 pracovníků a prodává své produkty i v zahraničí. Také díky tomu Josef Ťulpík před několika lety zvítězil v krajském kole soutěže Živnostník roku Olomouckého kraje a v celostátním kole pak skončil třetí.

Pomoc našemu regionu

Své zkušenosti z podnikání a manažerské dovednosti Josef Ťulpík využívá při pomoci dalším živnostníkům a podnikatelům jako předseda Okresní hospodářské komory Jeseník a místopředseda představenstva Asociace výrobců a dovozců zemědělské a lesnické techniky. Rozvoji našeho regionu pomáhá jako člen správní rady MAS Vincenze Priessnitze pro Jesenicko. Podporuje také místní neziskové organizace.

Podpora místních lidí

Už od 90. let se Josef Ťulpík věnuje komunální politice. Od roku 2006 je zastupitelem obce Bludova a už třetí volební období působí jako místostarosta. Dlouhodobě pracuje v obecní sociální a bytové komisi a v posledních letech se angažuje také v práci pro Olomoucký kraj v komisi pro rozvoj venkova. Veškerou politiku dělá jako neuvolněný, tedy ve svém volném čase.

Důraz na rodinu a tradice

Když Josef Ťulpík nepracuje, můžete jej vidět sportovat nebo relaxovat u dobré knížky. Rád se věnuje se také myslivosti. A protože je otcem dvou dospělých dětí a radost mu dělají i čtyři vnoučata, část jeho času patří také jim.




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
CBA