Kvůli opravě silnice bude omezena doprava na Videlské sedlo

JESENÍK - Dopravní omezení způsobí chystaná rekonstrukce silnice z Bělé pod Pradědem na Videlské sedlo na Jesenicku, která začne v úterý a skončí na začátku ledna příštího roku. Objízdná trasa povede přes Zlaté Hory.

Na Jesenicku se začnou opravovat další silniční úseky. Řidiči se musí obrnit trpělivostí. Ilustrační foto: archiv

Původně měl být tento úsek zcela uzavřen po celou dobu opravy komunikace. Na nátlak starosty obce Bělá pod Pradědem a pracovníků odboru dopravy a silničního hospodářství města Jeseník byly stavební práce rozděleny do dvou etap.

První část opravy silnice bude zahájena v úterý a týká se horního úseku komunikace od konce obce Bělá pod Pradědem po Videlský kříž. Do 8. listopadu tam bude platit úplná uzavírka mimo autobusové dopravy a dopravní obsluhy.

Druhá etapa se dotkne spodního úseku silnice

Od 9. až do 29. listopadu se režim dopravy změní na částečnou uzavírku, komunikace bude průjezdná v jednom jízdním pruhu. Druhá etapa se dotkne spodního úseku silnice, a to od točny autobusu v obci Bělá pod Pradědem po křižovatku s komunikací I/44 vedoucí na Červenohorské sedlo.

Od 12. října do 8. listopadu bude v tomto úseku platit částečná uzavírka, od 9. listopadu do 27. prosince pak úplná uzavírka vyjma autobusové dopravy a dopravní obsluhy. Do tohoto data se řidiči z jesenické strany nedostanou na Videlské sedlo, a to již od samého počátku rekonstrukce. Dokončovací práce proběhnou od 28. prosince do 10. ledna 2021.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Auto _ Kubíček