Pivovarníci dali život stovkám nových stromů, sázeli je vysoko v horách

JESENÍKY - Vedle výroby jedinečného piva s přírodním koloritem se Pivovar Holba už patnáct let věnuje také ochraně přírody. Díky projektu na obnovu lesních oblastí přibylo v okolní přírodně už několik tisíc stromů. A nejinak tomu bylo letos, navzdory nelehké situaci kolem pandemie vysadili pivovarníci na čtyři sta nových jehličnanů, a to v okolí Sedýlka pod Červenou horou v nadmořské výšce přesahující 1000 metrů.

Pivovar Holba obnovuje lesní porosty už od roku 2005. Zaměřuje se zejména na místa, kde je to zapotřebí kvůli překotné těžbě, silnému větru nebo napadení kůrovcem. Letošní volba padla na Sedýlko pod Červenou horou (1333 m. n. m.) na Jesenicku. Pivovarníci zde v nevlídném počasí vysadili 400 listnatých stromků i jehličnany. Konkrétně jde o typ smrčku, který se za rok rozroste pouze o milimetry, ale odolá náročným podmínkám horského prostředí.

Udržení přírodní rovnováhy

"K místní přírodě máme vřelý vztah nejen kvůli místním surovinám, které našemu pivu propůjčují jedinečný charakter, ale celkově nám na zachování koloritu okolní krajiny a udržení její přírodní rovnováhy zkrátka záleží. Je pak příjemný pocit sledovat, jak tisíce stromů, které jsme s Holbou za ta léta vlastnoručně vysázeli, mění ráz zdejší krajiny k lepšímu,“ říká manažer marketingu Pivovaru Holba Ondřej Hnila.





INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Auto _ Kubíček