Pozor na jízdní řády: hejtmanství dočasně omezilo provoz autobusové dopravy

KRAJ - V souvislosti s uzavřením škol přistoupil Olomoucký kraj k dočasnému omezení některých autobusových linek. Ty už od pátku 6. listopadu přešly do takzvaného prázdninového režimu - nejsou tedy vypravovány spoje, které obvykle sváží děti do škol a zpět.

„Jedná se o dočasné opatření. Jakmile mimořádná situace v souvislosti s koronavirem skončí, autobusová doprava se vrátí do normálního režimu,“ uvedl Michal Zácha, náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast dopravy.

93 % spojů jezdí normálně

Omezení se nyní dotklo pouze autobusových linek, jejichž objednavatelem je Olomoucký kraj. Hejtmanství tak chce zamezit plýtvání finančními prostředky na provoz spojů, které by jezdily prázdné. I přes tyto změny zůstává 93 procent spojů zachováno tak, aby byla zajištěna doprava do zaměstnání a k lékařům. Vlakové dopravy se změny netýkají.

Důležité kontakty pro cestující

„Informace o aktuálních jízdních řádech najdou cestující na webu CESTUJOK.CZ nebo IDSOK.CZ, případně si mohou zavolat na infolinku 588 88 77 88,“ dodala Kateřina Suchánková, ředitelka Koordinátora integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje.

Vláda uzavřela v průběhu října a na začátku listopadu postupně všechny školy kromě mateřských kvůli rostoucímu riziku šíření koronaviru.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Auto _ Kubíček