Do Jeseníku dorazila vakcína proti covid-19. První se očkují zdravotníci

JESENÍK - Velký zájem o očkování proti onemocnění covid-19 má zdravotnický personál v Nemocnici AGEL Jeseník. Špitál začal očkovat své zaměstnance mezi prvními v Olomouckém kraji, a to hned na Nový rok. Dnes nemocnice finišuje s druhou etapou vakcinace zdravotníků.

Jesenická nemocnice začala své zdravotníky očkovat proti onemocnění covid-19. Foto: - jn-

"První etapa trvala do 5. ledna. V jejím průběhu bylo naočkováno 120 zdravotníků. Ve čtvrtek 7. ledna odstartovala druhá etapa očkování, která končí právě dnes," sdělila mluvčí nemocnice Radka Miloševská.

Zájem zdravotníků o vakcinaci je vysoký, některá oddělení jsou naočkována úplně celá. Zaměstnanci, kteří nedávno prodělali covid-19, však musí vakcinaci odložit.

Denně je testováno v průměru 160 osob

 V jesenické nemocnici i nadále funguje také odběrové centrum na covid-19. To v průměru denně vyšetří 160 osob.

„Děláme PCR testy u indikovaných pacientů, které posílá k vyšetření praktický lékař nebo krajská hygienická stanice. Rovněž se provádějí PCR testy u samoplátců, tady jsou klienty hlavně pendleři nebo lidé, kteří cestují do zahraničí. A nadále provádíme antigenní testy pro zájemce z řad veřejnosti,“ doplnila členka představenstva a hlavní sestra Nemocnice AGEL Jeseník Mgr. Markéta Stržínková.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Auto _ Kubíček