Víme, kde vzniknou očkovací centra. Ve hře je kulturák i knihovna

OKRES – Pokud do regionu dorazí větší dávky vakcíny proti covid-19 a zájem lidí přesáhne kapacity nemocnice, kde dnes očkování probíhá, vyčlení města vlastní prostory pro očkovací centra.

„Požádali jsme obce s rozšířenou působností, aby nám sdělily, jaké prostory by pro vznik případných očkovacích center připadaly v úvahu. Ve chvíli, kdy dojde k očkování široké veřejnosti a bude potřeba posílit současná očkovací místa v nemocnicích, je toto jedna z variant, jak ulevit zdravotnickým zařízením a rozšířit možnost očkování obyvatel kraje,“ uvedla Eva Knajblová, mluvčí Olomouckého kraje. 

Jeseník počítá s prostory bývalé knihovny. V Šumperku to bude například v bývalé výpravní budově ČSAD nebo v tělocvičně střední železniční školy. V Mohelnici by se lidé mohli očkovat v kulturním domě a Zábřeh ke stejným účelům může využít katolický dům.

Přednost mají lidé nad osmdesát let

Očkování proti covid-19 se v regionu v současné době týká seniorů v sociálních zařízeních a obyvatel od 80 let věku. Ostatní si musí počkat. K očkování mladší populace má dojít až v létě. Do rezervačního systému se zatím mohou zapsat pouze lidé nad osmdesát let.

Rezervace je možná například pomocí webu registrace.mzcr.cz nebo crs.uzis.cz, dále prostřednictvím linky 1221 a pomocí praktických lékařů.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Auto _ Kubíček