Chirurgická pohotovost v Jeseníku má o prázdninách více pacientů

JESENÍK - Výrazný nárůst zraněných pacientů zaznamenala se začátkem letních prázdnin chirurgická pohotovost Nemocnice Jeseník, která v letních měsících ošetří o polovinu více lidí než ve školním roce. Vyšší počet úrazů souvisí i s přílivem rekreantů a turistů do Jeseníků.

Počet zranění na trampolínách již předběhl i úrazy z jízdy na kole. Foto: archiv

První nárůst počtu pacientů jeseničtí lékaři zaznamenali už poslední červnový víkend, neboť řada škol ukončila výuku 26. června. 

Podle lékařů stoupá v létě počet ošetřených úrazů v souvislosti se sportem, ale i zdánlivě nenáročnými rekreačními aktivitami. Například u dětí počet zranění na trampolínách již předběhl i úrazy z jízdy na kole.

Pohotovost funguje o víkendu nepřetržitě

Přitom mnohým karambolům by se dalo předejít prevencí. Základem při provozování sportovně-rekreačních aktivit by vždy měla být zvýšená opatrnost, nošení ochranných pomůcek, nepřeceňování vlastních sil a dostatečné se seznámení s prostředím.

Chirurgicko-traumatologická pohotovost jesenické nemocnice funguje o víkendu nepřetržitě. V týdnu péči o úrazy zajišťuje chirurgická ambulance. V jesenické nemocnici je pro ošetření náročnějších poranění k dispozici vybavený traumatologický sál.



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
CBA