V Divokém dole to byla divočina. Horská služba zachraňovala krvácejícího turistu

Velmi náročný zásah má za sebou Horská služba Jeseníky. Poslední dubnovou neděli zasahovala v Divokém dole u turisty, který se zranil a způsobil si silně krvácející ránu. Protože kvůli silnému větru nemohl k nešťastníkovi slanit lékař z vrtulníku, museli ho záchranáři transportovat na nosítkách pěšky.

Zraněného turistu museli záchranáři transportovat pěšky. Kvůli silnému větru nemohl na místo slanit lékař z vrtulníku a autem to přes popadané stromy a skály také nešlo. Foto: hzs

„Po základním ošetření krvácející rány a znehybnění dolní končetiny vakuovou dlahou, uložili záchranáři muže do vakuové matrace a vydali se na cestu k vrtulníku. Překážkou jim byl opět těžký a strmý terén přes skály a popadané stromy,“ uvedl Marek Fryš, mluvčí Horské služby. 

Úrazů na horách přibylo

Vrtulník, který sedl na nejbližším možném místě, pak zraněného turistu převezl k ošetření do nemocnice. Jednalo se o stroj s volacím znakem Kryštof 09, který startoval z Olomouce.

Úrazů na horách v poslední letech přibylo. Podstatnou měrou se na tom podílí cyklisté na elektrokolech, kteří jezdí i do míst, kam by si bez pomocného pohonu netroufli.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Ostrov Realit
INZERCE
Auto _ Kubíček