Zasloužená remíza prodloužila neporazitelnost Jeseníku na čtyři kola

Třetí remíza v řadě a počtvrté bez porážky. Výkon FK Jeseník v Břidličné připomínal horskou dráhu: dobrý začátek, pak velký herní útlum, inkasovaný gól a znovu vzestup v druhém poločase.

Do poslední fáze podzimu vstoupili jeseničtí fotbalisté v Břidličné za krásného, takřka letního počasí a na perfektně připraveném hřišti. Domácí nastupovali pod velkým tlakem, vždyť v dosavadním průběhu sezony zaznamenali jen jednu výhru na hřišti (s posledním Bruntálem) a jedno kontumační vítězství nad Řepištěm. Potřebovali tedy body jako sůl.

Ale není to tak jednoduché. Hostující mužstvo coby nováček soutěže se s každým utkáním přesvědčuje o tom, jak si musí vážit každého zisku a jak za každým vybojovaným divizním bodem se skrývá obrovská dřina.

Rozhodly standardky

Začátek v Břidličné vypadal nadějně. Jeseničtí trefili tyč, další střelu zachránil gólman, další pokus šel těsně mimo. V prvních deseti minutách mohli jít do uklidňujícího vedení. Domácí se ale rychle otřepali a sevřeli hosty do útočných kleští. Ve 24. minutě po rohovém kopu zůstal na brankovišti úplně volný Kryl a vlastně ani nevystřelil – spíš se balon od něj odrazil za záda bezmocného Vajdy. Po celý zbytek poločasu se Jeseník herně trápil a útlum pokračoval i na začátku druhé části, kdy Břidličná měla opět tlak a několik nebezpečných situací. Ale naštěstí pomohla také standardka: přetažený rohový kop uklidil na vzdálenější tyči Cekuras – 1:1.

Výkon hostujících borců pak rostl s každou minutou, příchody čerstvých sil Vaňka a Zelinky rozpumpovaly útočné snažení a rázem si Jeseník vytvářel šance na obrat zápasu. Planého drzý únik od půli hřiště zastavil gólman, Vaňkův pokus se odrazil od tyče, další možnosti hasili domácí s velkým vypětím sil. V 86. minutě ale Cundrla ostře zajel do protihráče a dostal druhou žlutou kartu. V oslabení pak Jeseník inkasoval, naštěstí z ofsajdu a následně přežil i přímák z dvaceti metrů, který šel těsně nad.

Zasloužená remíza prodloužila neporazitelnost FK Jeseník na čtyři kola. Teď čeká na hráče těžký závěr podzimu proti předním týmům divize – doma derby se Šumperkem, poslední výjezd do Polanky a jako tečka domácí souboj s vedoucí Opavou B.

BŘIDLIČNÁ – JESENÍK 1:1

Branky: 24. Kryl – 55. Cekuras.

Červená karta: 86. Cundrla

Sestava: Vajda – Mar.Bráblík, Cekuras, Janíček, Bouchal – Planý (88. Mich.Bráblík), Pechoušek, Cundrla, Grulich (62. Vaněk) – Furik (62. Zelinka), Červeňák (77. Kysela).



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Auto _ Kubíček