Sladká tečka. Fotbalisté Jeseníku v posledním zápase podzimu získali cenný skalp lídra soutěže

Největší favorit soutěže, přes dva měsíce neporažený lídr tabulky Opava B přijel do Jeseníku. Domácí hráči se po dvou porážkách a 230 minutách bez vstřeleného gólu nenacházeli v dobrém rozpoložení. Od posledního utkání podzimu tak fanoušci mnoho nečekali. Ale nakonec dostali zážitek, na který budou dlouho vzpomínat!

Hráči Jeseníku nadělili sobě i fanouškům předčasný vánoční dárek - napínavý a vítězný zápas proti největšímu favoritu soutěže. Foto: FK Jeseník

Fotbalově nadaný a takticky vyspělý soupeř plný ambiciózních mladíků pošilhávajících po vstupu do druholigového kádru Opavy se střetl s bojovnou urputností, nasazením a nadšením domácího týmu. Týmu, který se před skvělou diváckou kulisou rozloučil s divizním podzimem nečekaným vítězstvím.

Jeseník začal stejně jako o dva týdny dříve proti Šumperku. Vletěl na soupeře a zaskočil ho agresivním napadáním a dobrým pohybem. Na rozdíl od zmíněného derby se domácím podařilo z kvalitního úvodu vytěžit gólové úspěchy. Už v 8. minutě Furik nakopl míč za obranu, Červeňák utekl a z úhlu prostřelil gólmana. Hosté po centru a hlavičce Veličky brzy vyrovnali, ale další jesenická odpověď byla stejně rychlá: Bráblík zatáhl balon do vápna, našel Furika, který bez přípravy vrátil svému mužstvu vedení.

Jeseník ubránil vítězství i v oslabení

V závěru poločasu se domácí dostali do opavských kleští a čelili náporu soupeře. Vedení Jeseník do přestávky ubránil a podobně začala i druhá půle. Do toho se už v 53. minutě změnil poměr sil na hřišti: Krézek dostal druhou žlutou kartu a hosté tak hráli v dlouho trvající přesile.

Jeseník se po zbytek utkání zuby nehty bránil sílícímu opavskému tlaku. Hosté nedokázali proměnit ani ty největší gólovky. Zblokované střely a obranné zákroky jesenických hráčů slavili diváci i mužstvo podobně jako vstřelené góly. V úplném závěru pracovaly také emoce – domácí tým zdržováním a kouskováním hry brnkal na opavské nervy a sudí museli řešit několik strkanic.

Domácí hráči nechali na hřišti všechno. Jako tým i jako jednotlivci ukázali velký charakter a uhráli výsledek, který málokdo čekal. Byla to nejlepší možná tečka za podzimní sezonou.

JESENÍK – OPAVA B 2 : 1

Branky: 8. Červeňák, 28. Furik – 25. Velička

Sestava: Kružík – Janíček, Cekuras, Cundrla, Bouchal – Mar.Bráblík, Pechoušek (90. Mich.Bráblík), Krézek, Vaněk (64. Kysela) – Furik (75. Grulich), Červeňák (64. Zelinka).



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Auto _ Kubíček