Jeseník pokořil Konice a slaví návrat do čela krajské tabulky

Fotbalový kombajn ze severu kraje dorazil na Prostějovsko a vyplenil vše, co mu stálo v cestě. Jeseničtí fotbalisté zažili poločas snů, ve kterém se chopili vedení 4:0. A to ještě další velké šance neproměnili. Díky suverénní výhře a třem bodům se mohou radovat z návratu na první místo krajské tabulky.

Z obávaného výjezdu do Konice se stal pohodový tříbodový výlet. Foto: FK Jeseník

Mezi tyče se premiérově postavil Jan Vajda. Hned v první minutě při rozehrávce trefil dotírajícího soupeře, od něhož šel balon o centimetry vedle prázdné brány. To hostujícím hráčům zatrnulo. Pak už ale devatenáctiletý navrátilec z akademie Sigmy chytal spolehlivě a Jeseník převzal otěže zápasu pevně do svých rukou. V 11. minutě Bříza vysunul Matěje Planého, který před odkrytou bránou našel bratra Samuela a nejmladší hráč týmu premiérovou trefou v sezoně otevřel skóre. To narostlo do poločasu ještě o tři další přesné trefy do konické sítě.

20. minuta – Bříza zakončuje parádní sólo přes půlku hřiště střelou k tyči.

38. minuta – Cundrla prodloužil na Kyselu, který s přehledem zakončil.

45. minuta – já na bráchu, brácha na mě aneb Planí podruhé: Samuel nachází Matěje, který uklízí balon k tyči.

Herní dominance Jeseníku nebyla ale tak přesvědčivá, jako se může z konečného výsledku zdát. Šance měli i domácí. Ti ale naprosto propadli v obraně, kde si čtveřice Bříza, Kysela a bratři Planí chodila pro jedno zakončení za druhým. Konická stoperská dvojice neměla svůj den.

K prvnímu místu pomohly remízy Čechovic a Brodku

Druhý poločas skončil remízou 2:2. Jeseník kontroloval zápas a nehrnul se do útočných prostor s takovou vervou, jako v první části. Domácí nejprve snížili po standardce na 1:4 – trefil se Drešr. Potom Cundrla připravil šanci Macurovi, který akrobaticky zakončil popáté za záda domácího gólmana. Konice se v 83. minutě dočkala druhého úspěchu, když Bílý hlavou po centru zakončoval pod břevno. Poslední slovo ale měli hosté, když Cundrla svojí třetí asistencí našel střídajícího Michala Bráblíka a ten oslavil první soutěžní gól za Jeseník.

Z obávaného výjezdu se stal pohodový výlet, který nezkazilo ani chladné a deštivé počasí a z něhož si FK Jeseník přivezl domů důležité tři body. Remízy Čechovic a Brodku je navíc vracejí do čela tabulky.


KONICE – JESENÍK 2 : 6

Branky: 61. Drešr, 83. Bílý – 11. Planý S., 20. Bříza, 38. Kysela, 45. Planý M., 67. Macura, 86. Bráblík Mich.

Sestava Jeseník: Vajda – Bráblík Mar., Macura, Janíček (69. Cekuras), Bouchal – Planý M., Cundrla, Krézek (69. Sytař), Planý S. (75. Planý D.) – Kysela (46. Bráblík Mich.), Bříza.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Ostrov Realit
INZERCE
Auto _ Kubíček