Středoškoláci si vyzkoušeli, zda mají kondici na práci policisty

Dvacet odvážlivců mělo ve čtvrtek 13. dubna chuť a odvahu pokořit policejní fyzické testy v rámci nultého ročníku soutěže „DOKAŽ TO“. Soutěž se konala pod střechou tělocvičny základní školy v České Vsi a přilehlé atletické dráze.

Studenti závěrečných ročníků jesenických středních škol si v rámci soutěže "DOKAŽ TO" vyzkoušeli, zda mají fyzičku na výkon profese policisty.

Studenti závěrečných IV. ročníků středních škol, ale i žáci 8. třídy ze ZŠ Česká Ves, se pustili do kliků, celomotorického testu, člunkového běhu i běhu na 1 km. Ve volné chvíli, kdy se sčítaly výsledky, se účastníci mohli seznámit s prací policistů. Nakoukli „pod pokličku“ kriminalistických techniků a policistů na obvodním oddělení, dopravním inspektorátu a také službě kriminální policie a vyšetřování.



Nejúspěšnější sportovec dokázal za všechny disciplíny posbírat 62 bodů. Nakonec byly předány čtyři medaile, na třetím místě se totiž umístili dva sportovci se shodným počtem bodů, a to 52. Předat medaile a pogratulovat vítězům přišla také ikona nejen jesenického sportu a mistryně světa ve fourcrossu Romana Labounková. Všichni středoškoláci, kteří dosáhli stanovené kvóty, a to minimálně 36 bodů, pak jako bonus získali certifikát s platností 1 roku. V případě, že se po maturitě rozhodnou nastoupit do služebního poměru, jim bude uznán při příjímacím řízení a nebudou již muset tyto fyzické testy absolvovat.


Policie ČR gratuluje vítězům a děkuje partnerům, jimž jsou Zdravotní pojišťovně Ministerstva vnitra ČR, obec Česká Ves a také Základní škola Česká Ves.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Ostrov Realit
INZERCE
Auto _ Kubíček