Nový přístřešek na dopravním hřišti poskytne úkryt a pomůže ve výuce

Dopravní hřiště u základní školy v Jeseníku obohatil nový dřevěný přístřešek s lavicemi. Na jeho realizaci získalo město dotaci z Olomouckého kraje. „Záměrem bylo vytvořit jednoduchou, praktickou a zároveň vkusnou konstrukci, která zapadne do areálu dopravního hřiště. Součástí přístřešku je také velká lavice ve tvaru písmene L. Konstrukční dřevěné prvky jsou pevně spojeny skrytými ocelovými styčníkovými spoji,“ popsal dřevostavbu vedoucí odboru investic a majetku jesenické radnice Jiří Uher.

Nový přístřešek nabízí odpočinek, pohodlí i schování se před dešťovou přeháňkou. Foto: muj

"Široká veřejnost jistě ocení nový přístřešek během léta, kdy návštěvnost na hřišti klesala, protože se nebylo kam ukrýt před sluncem a slunečníky nestačily. Při dopravních soutěžích malých cyklistů poslouží jako zázemí pro rozhodčí. Využíván bude také při dopravní výuce mateřských a základních škol, kterou má pod záštitou Středisko volného času a zařízení pro DVPP DUHA Jeseník," doplnila starostka Jeseníku Zdeňka Blišťanová.  

Dopravní hřiště v areálu ZŠ Jeseník

Dopravní hřiště Jeseník bylo slavnostně otevřeno 1. června 2018. Je významným místem nejen pro trávení volného času veřejnosti, ale i pro výuku dopravní výchovy pro žáky MŠ a ZŠ z celého jesenického regionu. V areálu se nachází také učebna, místo pro uložení kol, šlapadel a šatny. Na hřišti dětem slouží semafory a železniční závory pro praktickou výuku pravidel silničního provozu. Celý areál je oplocený, osvětlený a monitorován kamerovým systémem městské policie. Dopravní výuku zde zajišťuje SVČ a zp pro DVPP Jeseník ve spolupráci s Odborem dopravy a hospodářství Městského úřadu Jeseník a Policie ČR.  




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Ostrov Realit
INZERCE
Auto _ Kubíček