Dráhy posílí vlaky mezi Jeseníkem a Zábřehem

Minimálně o jeden vagón naroste souprava každého spěšného vlaku na trati mezi Jeseníkem a Zábřehem. Dohodly se na tom České dráhy, ministerstvo dopravy a Olomoucký kraj.

Na železnici v šumperském okrese jezdí nově další dvě jednotky řady RegioPanter. Jde o modely druhé generace. Foto: Rej

„Od prosince bude mít každá souprava spěšného vlaku nejméně tři vagóny, v některých případech rovnou pět,“ uvedl Michal Zácha, náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast dopravy. 

Změny začnou platit od 10. prosince, kdy vstoupí v platnost nový jízdní řád. Každá třívozová souprava nově nabídne 240 míst k sezení a přepraví až 18 bicyklů.

„To je o třetinu více než dosud. Maximálně může jeden spoj obsluhovat pět vagónů,“ dodala Alena Minxová, mluvčí krajského úřadu.

Dráhy modernizují

Na železnici v šumperském okrese jezdí nově další dvě jednotky řady RegioPanter. Jde o modely druhé generace. „Tyto vlaky poskytují cestujícím nové služby, například možnost dobíjet drobnou elektroniku během cesty nebo připojit se k internetu přes palubní Wi-Fi,“ dodal Jiří Ješeta, člen představenstva a náměstek generálního ředitele ČD pro osobní dopravu. Nové jednotky vozí cestující například ze Šumperka do Olomouce a zpátky z krajského města až do Koutů nad Desnou.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Ostrov Realit
INZERCE
Auto _ Kubíček