Obyvatelé Jeseníku si vybrali. Město okrášlí lokalitu V Oblouku

Vítězem letošního třetího ročníku participativního rozpočtu se stal nápad na kultivaci odpočinkového místa V Oblouku. Pro tento návrh hlasovalo 286 obyvatel z celkem 507 hlasujících. Město k němu pravděpodobně přistoupí stejně jako v případě lokality u rybníčku.

Lokalitu V Oblouku čeká okrášlení. Rozhodli o tom obyvatelé města. Foto: muj

„Je to frekventované místo v centru města, které si určitě zaslouží naši pozornost,“ uvedl radní Tomáš Vlazlo. Lokalitou V Oblouku se bude zabývat městský architekt a cílem bude komplexní řešení celého prostoru. Obdobně město postupovalo v případě celkové opravy rybníčku na ulici Denisova, jehož částečná oprava byla jedním z vítězných návrhů Tvoříme Jeseník v roce 2021.

Na druhém místě skončilo hřiště v parku na náměstí Hrdinů. Autorka projektu navrhla do prostoru malovaných her doplnit herní prvek, který by rozšířil možnosti vyžití dětí v parku. Třetí příčku obsadil modulární Pump Track, trasa pro všechny typy kol s terénními vlnami a zatáčkami, která je určena nejen pro zábavu a rekreaci, ale i jako místo pro trénink talentovaných či zkušených jezdců.  

Radnice se chce zabývat všemi návrhy

„Jsem rád, že se letos sešly takové pěkné projekty a myslím, že realizace vítězných návrhů udělá radost spoustě lidí. Pod stůl ale nespadnou ani ostatní návrhy a určitě se budeme zabývat výměnami laviček nebo třeba zastíněním dětských hřišť,“ doplnil Vlazlo.

Po oficiálním potvrzení výsledků radou města začne město s přípravou uvedených nápadů, aby mohly být realizovány v roce 2024. O návrzích, které v příštím roce oživí Jeseník, hlasovali občané do 27. října. Celkem 507 lidí vybíralo z 9 finalistů. Každý hlasující mohl udělit tři pozitivní a jeden negativní hlas, celkem bylo uděleno 1 748 hlasů. Konečné pořadí pak určila výše rozdílu mezi kladnými a zápornými hlasy. 

Celkové pořadí:

1. Odpočinkové místo V Oblouku

2. hřiště v parku (nám. Hrdinů)

3. modulární Pump Track

4. Stín pro dětské hřiště na Lipovské

5. Chytré krmítko pro ptáčky

6. Výměna zastaralých a opotřebených laviček

7. Výměna laviček

8. Discgolfový koš

9. Lavička sblížení

Další informace o participativním rozpočtu naleznete na webu Tvoříme Jeseník.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Ostrov Realit
INZERCE
Auto _ Kubíček