Aktivní senioři si zahrají na nové nástroje. Město jim splnilo sen

Radnice v Jeseníku pořídila místním seniorům hudební nástroje. Nově se senioři mohou těšit třeba z elektrického klavíru a mikrofonu. „Poptávka po vybavení klubu hudebními nástroji ze strany seniorů byla dlouhodobá. Díky úspěchu Jeseníku v soutěži Obec přátelská rodině a seniorům 2023 jim město tento sen mohlo splnit,“ uvedl vedoucí Odboru sociálních věcí a zdravotnictví Jiří Kovalčík s tím, že senioři dostali elektrický klavír, dvě sady orfových nástrojů, mikrofon a zvukařský mixážní pult.

Předání nových hudebních nástrojů se uskutečnilo tento týden při slavnostním setkání Klubů seniorů a Rady seniorů v jejich klubu na Dukelské ulici. Foto: muj

V klubu se pravidelně schází například pěvecký soubor Jesen, pořádají se zde taneční odpoledne a také bývalé učitelky ZUŠ Jeseník, které jsou členkami klubu, mají chuť si občas zahrát na piano. 

„Je to bezvadné. Určitě to zvedne úroveň naší činnosti. Nástroje využijeme ve sboru, ale i při jiných příležitostech. Zveme si za námi naše i zahraniční instrumentalisty a hudebníky, a když za námi kdokoliv přijel, nástroje si musel vozit, takže klavír se opravdu hodí,“ ocenila za seniory Alena Trunečková, podle níž bude mít nové vybavení pozitivní vliv také na pořádání besed, přednášek a dalších akcí klubů, které nyní mohou být pokaždé ozvučeny. „Máme přes padesát členů a ne všichni už dobře slyší, někdo má naslouchátko, takže určitě i pro ně to teď bude lepší,“ doplnila.

Půl milionu na rodinné a seniorské aktivity

Pořízení nástrojů v hodnotě zhruba 60 tisíc korun bylo hrazeno z národního dotačního titulu Obec přátelská rodině a seniorům 2023, v němž město Jeseník získalo 471 tisíc korun na prorodinné a proseniorské aktivity. Konkrétně už z dotace financovalo například dovybavení Rodinného koutku na IPOSe, akce Dny seniorů nebo Den pro pěstounství.

Více informací o klubu seniorů najdou zájemci ZDE.





INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Auto _ Kubíček