Cukroví, koledy, vánoční výzdoba a štědrovečerní menu. Nemocnice v Jeseníku zpříjemňuje pacientům pobyt během svátků

Okolo sedmdesáti pacientů bude letošní vánoční čas trávit na nemocničním lůžku v Nemocnici AGEL Jeseník. „V nemocnici zůstávají jen pacienti, kteří nemohou být propuštěni, protože jim to nedovoluje jejich zdravotní stav. Nejvíce pacientů tak zůstává na oddělení LDN, na dětském oddělení to jsou pouze pacienti s akutním stavem vyžadující hospitalizaci. Ostatní oddělení jsou obsazena pacienty, kteří ani v tyto sváteční dny nemohou být doma, protože jsou po operaci nebo také s akutními stavy, případně turistické úrazy. Gynekologické oddělení funguje rovněž v běžném provozu,“ popisuje zástupce nemocnice Věra Kocianová.

Nemocnici v Jeseníku ovládla vánoční atmosféra. Foto: naj

Už při vstupu do nemocniční haly vítá všechny vánoční stromeček, na jehož výzdobě se podílely děti ze Základní školy a mateřské školy při Priessnitzových léčebných lázních, a ozdobena jsou i všechna oddělení.

Na večeři bude filé, salát i cukroví

„Návštěvy během svátků je nyní možné domluvit i mimo běžné hodiny. Vzhledem k epidemiologické situaci je však nutné návštěvu zvážit, aby nedošlo k přenosu infekce na pacienty,“ dodává Věra Kocianová s tím, že Štědrý den patří v jesenické nemocnici většinou mezi klidnější dny.

Pro všechny pacienty je také připravené štědrovečerní menu. K obědu budou mít pacienti rybí polévku a čočku na kyselo. Štědrovečerní večeří bude smažené filé s bramborovým salátem. Cukroví bude pacientům podáváno s ohledem na jejich dietní požadavky.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Ostrov Realit
INZERCE
Auto _ Kubíček