Hotovo. Nejhezčí fotky Jeseníků jsou venku

Působivé snímky krajiny, ale také flory a fauny hodnotila porota v desátém ročníku fotosoutěže Jak vidím Jeseníky. Zapojilo se do ní 71 fotografů z Česka i Polska, kteří porotě nabídli přes 500 fotek.

Filip Svoboda zaujal porotu zajímavě komponovaným snímkem inverze pod Červenou horou. Foto: fs

„Jsme moc rádi, že se fotosoutěž setkala s velkým ohlasem ze strany fotografů. Je to pro nás důkaz, že Jeseníky jsou krásný a fotogenický region, který stojí za to zachytit,“ uvedl Vít Slezák z Agentury ochrany přírody a krajiny ČR, která soutěž pořádá. 

Nejprestižnější kategorii Krajina vyhrál Michal Mrnuštík se snímkem Magický Skalní potok. Nejhezčí černobílou fotku zaslala Lenka Krobotová, kategorii Rostliny a živočichové vyhrál Ondřej Labaš a nejlepším fotografem juniorem se stala Tereza Křenková.

Vítězné snímky naživo

Všechny snímky si můžete prohlédnout na webových stránkách CHKO Jeseníky. Chystá se také putovní fotografická výstava, kde budou lidé moci vidět všechny vítězné snímky naživo. Už teď se mohou milovníci dobrého světla chystat na další ročník soutěže, který by měli pořadatelé vyhlásit opět na konci léta.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Auto _ Kubíček