Rozhledna má automatickou pokladnu. A nabídne i defibrilátor

ZLATÉ HORY – Oblíbená rozhledna na Biskupské kupě u Zlatých Hor prošla modernizací. Ta se týkala přístupového systému. Zatímco dosud si museli návštěvníci vstupenku na rozhlednu kupovat u obsluhy, teď mají k dispozici automat.

Rozhlednu na Biskupské kupě ročně navštíví kolem 50 tisíc lidí. Foto: fb

„Je to pohodlnější jak pro samotné návštěvníky rozhledny, tak i pro její obsluhu, která dosud musela být na místě přítomná. Na turniketech mohou lidé platit mincemi i kartou,“ uvedl Milan Rác, starosta Zlatých Hor. Provozní doba rozhledny je v zimě pouze o víkendech a za pěkného počasí, později se v průběhu roku mění. Otvírací dobu najdou zájemci na webu krajpokladu.cz

Nový digitální systém také ukazuje obsazenost vyhlídkového ochozu, kde ještě přibyly nové panoramatické mapy. Rozhlednu na Biskupské kupě ročně navštíví kolem 50 tisíc lidí a vloni oslavila už 125 let.

Přibude defibrilátor

Změněný přístupový systém na rozhlednu není jedinou novinkou. „Rozhodli jsem se na místo instalovat také nové aédéčko, tedy mobilní defibrilátor. Přístup k rozhledně je totiž poměrně náročný a případný dojezd záchranných složek trvá kolem čtyřiceti minut. Proto jsme se rozhodli sem tento přístroj instalovat,“ řekl Reji Jiří Juráš, ředitel organizace Zlatohorsko – kraj pokladů.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Auto _ Kubíček