Peníze za rychlou jízdu a další přestupky půjdou dětem. Hanušovice se inspirovaly v Jeseníku

Peníze, které Hanušovice, respektive jejich městská policie vybere na pokutách a dalších přestupcích, poslouží dobrému účelu. Radní města se dohodli na tom, že tyto finance použije město na vzdělávací a sportovní aktivity v základní i mateřské škole. Vloni podobný systém zavedl i Jeseník.

Rychlost měří hanušovičtí policisté pravidelně například u školy. Foto: red

„Řidiči, kteří jezdí Hanušovicemi rychle nebo páchají jiné přestupky, často nejvíc ohrožují chodce, a zejména děti. Proto nám přišlo spravedlivé použít takto vybrané peníze, i pokuty z dalších přestupků, právě pro naši základní školu a školku,“ vysvětlil Marek Kostka, starosta Hanušovic. 

Na pokutách za přestupky vloni strážníci v Hanušovicích i okolních obcích vybrali více než 130 tisíc korun. Rozhodně však nešlo jen o rychlou jízdu – strážníci dohlíželi a pokutovali také porušování obecně závažných vyhlášek, mezi které patří například ta o zákazu konzumace alkoholu na vybraných veřejných místech, volné pobíhání psů či narušování veřejného pořádku.

V Jeseníku získaly děti z pokut milion korun

„Kromě dohledu nad pořádkem v Hanušovicích zajišťují naši strážníci také dohled v okolních obcích. Konkrétně máme podepsanou smlouvu s Kopřivnou, Jindřichovem a Rudou nad Moravou. Vloni jsme pomáhali i ve Starém Městě, kde už ale teď mají vlastní městskou policii,“ informovala Ivana Vlachovská, velitelka Městské policie Hanušovice.

Vloni podobný systém zavedl i Jeseník a Prostějov. Jeseničtí rozdělili dětem na volnočasové aktivity jeden milión korun.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Auto _ Kubíček