Fotbaloví borci to dokázali. Jeseník je znovu divizní! Podívejte se na fotky

Říká se, že nejhezčí je to poprvé, ale jsou události, které budou pěkné pokaždé. Po sedmi letech druhý postup do divize díky triumfu v krajském přeboru oslavil FK Jeseník v sobotu večer, když jim definitivní divizní jízdenku vystavilo závěrečné domácí vystoupení sezony. V něm bezpečně a zaslouženě porazili Zábřeh.

Oslavy postupu nebraly konce a trvaly až do rána. Foto: FK Jeseník

Jeseník byl od začátku aktivnější, ale první obrovskou šanci si připravili hosté. Vajda fantastickým zákrokem nohou zachránil čisté konto. Pak už začali úřadovat domácí a ve 20. minutě po rohovém kopu uklidil míč k tyči Cundrla. Už za šest minut rozjásala stadion další krásná gólová akce: Martin Bráblík z pravého křídla našel Krézka, který výstavní střelou vymetl zábřežskou šibenici – 2:0!

Ještě do přestávky mohl zvýšit náskok Samuel Planý, který brilantně prokličkoval obranou soupeře včetně gólmana, ale v cestě jeho střely stál dobíhající zábřežský hráč na prázdné čáře.

Dlouhá noc a těžké ráno

V druhém poločase Jeseník kontroloval hru a nepustil soupeře do větších šancí. Definitivu vítězství stanovil Kysela, když si po dalším rohovém kopu našel balon na zadní tyči a nekompromisní střelou ho poslal do sítě. Do konce utkání zbývalo čtvrt hodiny a všichni už tušili, že domácí hrdiny čeká dlouhá noc a těžké ráno.

Hosté se dočkali čestného úspěchu v 82. minutě, když dlouhý centr Podhorného ze standardky skončil k překvapení všech v jesenické bráně. Inkasovaný gól ale nijak nemohl zkalit radost a euforii, která propukla po závěrečném hvizdu rozhodčího. Hned po utkání kapitán Martin Bráblík převzal pohár z rukou Radka Svedka, člena výkonného výboru krajského fotbalového svazu. Přímo na ploše blahopřála mužstvu k postupu i starostka města Zdeňka Blišťanová.

JESENÍK – ZÁBŘEH 3 : 1 (2:0)

Branky: 20. Cundrla, 26. Krézek, 75. Kysela – 82. Podhorný.

Sestava: Vajda (79. Malysa) – Martin Bráblík, Macura, Cekuras, Bouchal – Michal Bráblík (71. Furik), Cundrla, Krézek, M. Planý – Kysela (79. D. Planý), S. Planý (79. Sytař).




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Ostrov Realit
INZERCE
Auto _ Kubíček