Fotbalisté Jeseníku odjeli z Krnova s prázdnou, ale přesto s dobrým pocitem

V neděli 27. srpna odpoledne odehráli fotbalisté FK Jeseník čtvrté utkání divizní sezony. Přineslo jim druhou porážku, ovšem po výkonu, za který se rozhodně nemusíme stydět. Jediný gól utkání padl po rohovém kopu domácích z konce poločasu.

Hostující hráči se od začátku snažil o aktivní fotbal s rychlým přechodem do útoku. Dařilo se to, ale vyloženou gólovou šanci si v prvním poločase nepřipravili. Domácí hrozili zejména ze standardních situací, ovšem ani Vajda nemusel předvést zásadní zákrok. Rozhodující moment přinesla 38. minuta. Přetažený rohový kop přistál na hlavě domácího stopera Johna, který poslal míč do odkryté brány. Jesenický gólman v té chvíli ležel zraněn v malém vápně po skrumáži, ovšem rozhodčí tam faul na Vajdu neviděli. Gól platil a Jeseník musel dotahovat.

Hrozba rychlých protiútoků

Po změně stran se hosté marně snažili dobývat zahuštěný prostor před krnovskou brankou a zároveň nad nimi visela soustavná hrozba rychlých protiútoků domácího týmu. Nutno říct, že jeseničtí hráči nechali na hřišti maximum a proti favoritovi odehráli dobré utkání. Bodový zisk to ale nepřineslo. Nejblíže vyrovnání byl střídající Kysela, jehož skákavou střelu brankář Rolný vytlačil na roh. Stejný útočník pak ještě jednou vzýval štěstěnu, když těsně nedosáhl u vzdálenější tyče na prodloužený centr.

To už hráli domácí o deseti, když byl v 80. minutě po surovém faulu na Janíčka vyloučen Mráz.

Z Krnova odjeli hráči Jeseníku s prázdnou, ale s dobrým pocitem, že mohou hrát vyrovnanou partii i s těmi nejlepšími. Za týden je čeká druhé domácí utkání sezony proti Bohumínu.

Branka: 38. Igbinoba Mackdonald John.

Sestava: Vajda – Martin Bráblík, Cekuras, Janíček, Bouchal – Vaněk (56. Michal Bráblík), Pechoušek, Zelinka, Planý – Furik, Červeňák (61. Kysela)



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Auto _ Kubíček