Krádež bodů za bílého dne! Jeseník nečekaně obral Bílovec

Mnoho fotbalové radosti hráči Jeseníku v Bílovci nerozdali a určitě se tam na ně nebude vzpomínat jako na Dream Team. Nicméně co je doma, to se počítá. Jeden povedený brejk s gólovým zakončením a pak už jen dřina, boj, odkopy, destrukce a hromada štěstí. Účel světil prostředky.

V kabině jesenických fotbalistů zavládla po utkání tříbodová radost. Foto: FK Jeseník

Do Bílovce nepřijeli hosté v dobrém rozpoložení: k dlouhodobě zraněným Cundrlovi, Břízovi a Zrníkovi přibyli Kysela, Vaněk, Sytař a Janíček. A tak na stopera se zatáhl Honza Pechoušek, který tuhle pozici naposledy hrál před deseti lety v mladším dorostu. Nakonec ale patřil k nejlepším na hřišti! Poprvé v jesenickém dresu a hned v základní sestavě se objevila nová akvizice, devatenáctiletý Kuba Grulich, který do Jeseníku přestoupil teprve v pátek z Krnova. Na křídle si poctivě plnil defenzivní úkoly, bojoval o každý balon a nechal na hřišti všechno – i plíce. Dobrá posila!

Do dneška v divizi neporažený Bílovec byl jasným favoritem, takže se dal čekat velký fotbalový kolotoč. A i když měli domácí prakticky po celý zápas územní převahu, klíčové zákroky musel Vajda vytáhnout ze svého portfolia až v poslední čtvrthodině. Do té doby bylo zakončení bíloveckých hráčů nepřesné nebo slabé.

Rozhodl gól do šatny

O výhře FK Jeseník se rozhodlo v poslední minutě prvního poločasu: po odvráceném rohu vyhrál Pechoušek souboj o balon, okamžitě ho nakopl dopředu, kam za obranu naběhl Červeňák, obhodil si gólmana a zakončil do prázdné brány.

Gól do šatny určil podobu druhé půle – obrovský tlak domácích, který se stupňoval s blížícím se závěrem a s tím, jak hostujícímu týmu ubývaly síly. V závěru předvedl Vajda dva klíčové zákroky, když kryl střely ze závaru na brankové čáře.

Nakonec to mohl být znovu Jeseník, kdo měnil skóre zápasy: na začátku tříminutového nastavení vystřelil zpoza šestnáctky Zelinka a bílovecký gólman skákavou střelu vytlačil na tyč.

A pak už byl konec a s ním obrovská úleva a euforie. Další důkaz pro mladý jesenický tým, že v divizi může hrát vyrovnané partie s každým.

BÍLOVEC – JESENÍK 0 : 1

Branka: 45. Červeňák

Sestava: Vajda – Mar. Bráblík, Cekuras, Pechoušek, Bouchal – Grulich (86. Pavlík Nguyen), Zelinka, Krézek (90. Janíček), Planý (46. Mich. Bráblík) – Furik, Červeňák (80. Tulis)



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Auto _ Kubíček