Jeseník vydřel remízu s Havířovem. Bod zachránil excelentní zákrok brankáře Vajdy

V dalším divizním zápase jesenických fotbalistů toho bylo dost k vidění. Šest gólů, neproměněná penalta, dohánění dvougólové ztráty domácích a vyrovnání ve 4. minutě nastaveného času!

Brankář Jan Vajda penaltový kop bravurně vystihl. Jinak by bylo zřejmě po zápase. Foto: FK Jeseník

Je to další vydřený bod. Ovšem způsob, jakým mužstvo z jesenických hor vstoupilo do domácího duelu s Havířovem, byl trestuhodný. A to doslova. Druhá minuta – ztráta na půli hřiště, bleskový havířovský protiútok a 0:1. Čtvrtá minuta – obdobná situace, faul v pokutovém území a penalta pro Havířov. Tu naštěstí Vajda bravurně vystihl. Jinak by bylo zřejmě po zápase.

Utkání dvou týmů ze spodní poloviny divizní tabulky nabídlo celkem útočný fotbal se šesti góly a dramatickou zápletkou do posledních minut. Jeseník po zaspaném začátku brzy vyrovnal se soupeřem krok a pak i skóre, když Bouchal našel přesným centrem Červeňáka a ten hlavou do protipohybu gólmana poslal míč k tyči.

Jeseník měl v první půli více šancí než soupeř vedený někdejší hvězdou domácí ligy Miroslavem Matušovičem (Baník, Sparta). Jenže hosté potrestali na začátku druhého poločasu nedůrazné bránění a během chvilky odskočili na dvoubrankový rozdíl.

Odměna za bojovnost

Utkání tak mělo podobný vývoj jako před dvěma týdny proti Bohumínu. Domácí to ani tentokrát nevzdali a bušili do kompaktního havířovského bloku. V 79. minutě Planý individuálním průnikem a také za velké pomoci chybujícího stopera snížil. Kontaktní gól Jesenické nakopl k ještě vyššímu tlaku, jenže další šance nepřicházely. Až na konci tříminutového nastavení vybojoval Jeseník rohový kop, Bouchal ho přetáhl až na zadní tyč, kde se ve vzduchu prosadil Cekuras a odstartoval vlnu euforie. Vyrovnání na 3:3 přišlo v posledním možném okamžiku a bylo odměnou za bojovnost a vůli udělat něco s nepříznivým výsledkem.

Za týden čeká hráče FK Jeseník výjezd do Ostravy proti prvnímu týmu tabulky Hlubině a za další týden domácí utkání naopak s posledním Řepištěm.

JESENÍK – HAVÍŘOV 3:3

Branky: 15. Červeňák, 79. Planý, 90.+4. Cekuras – 2. a 60. Piekos, 50. Míra.

Sestava: Vajda – Mar. Bráblík, Cekuras, Pechoušek, Bouchal – Grulich (59. Mich.Bráblík), Krézek (59. Janíček), Zelinka, Planý – Furik (70. Cundrla), Červeňák (70. Vaněk).



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Auto _ Kubíček